Meer pret op het podium

Een toespraak geven op een beroepsconferentie. Je project presenteren in een belangrijke vergadering.  Een verkooppitch geven voor een klant of prospect. Het zijn allemaal voorbeelden van spreken in het openbaar. En een ding is zeker: jouw vermogen om je boodschap goed over de bühne te brengen is cruciaal voor succes. Om de zaal te overtuigen en je zelf te positioneren als autoriteit in je vaak. Om je carrière te bouwen. Om je product of dienst te verkopen.

Veel mensen vinden spreken in het openbaar eng. Het is ook spannend. Maar die spanning kan ook je vriend zijn. Je kan je spanning gebruiken om je toespraak, presentatie of sales pitch nog krachtiger te maken. En er zelf meer van te genieten. Dit ga je allemaal leren in deze actieve, praktische en vooral leuke training.

 

Voor wie?

Voor iedereen die krachtiger wil spreken in het openbaar, met meer impact en meer plezier. Je gaat aan de slag in een groep van maximaal 10 deelnemers. Een realistische setting om te presenteren, met ruimte voor persoonlijke aandacht en het opbouwen van vertrouwen.

 

Ontwikkel je vaardigheden, verander je mindset

Deze training van 4 uur rust op twee pilaren. Het eerste deel focust op je vaardigheden. Het tweede deel is gericht op het veranderen van je mindset. 

1. Het bouwen van je (spreek)vaardigheden. Een van de oorzaken van plankenkoorts is een gebrek aan (spreek)vaardigheden. Spreken in het openbaar is niet een inherent talent waar mee je geboren bent. Communicatievaardigheden kun je leren. En competentie vergroot je zelfvertrouwen.

In deze module leer je…

  • De structuur van een goede presentatie
  • De inhoud van een overtuigende presentatie
  • De non-verbale technieken om met kracht te presenteren

2. Het veranderen van je mindset

Een adrenalinestoot. Een bonzend hart. Snel ademen. Zweterige handen. Dit zijn oerinstincten. Vechten, bevriezen of vluchten. Zo ervaren veel mensen spreken in het openbaar – in negatieve zin. Maar diezelfde spanning kun je omzetten in positieve effecten.

In dit trainingsdeel leer je…

  • Je mindset herprogrammeren door gebruik van geleide ontspanning met krachtige suggesties
  • Je lichaam beter beheersen door technieken uit de zelfverdedigingskunst
  • Je spanning inzetten om je overtuigingskracht en je plezier op podium te vergroten

 

De trainers

Howard Lettinga is partner en trainer bij Noblahblah. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in communicatie in en van de grootste high-tech bedrijven van Nederland. Hij is de curator van TEDxVenlo en ook alumni spreker. Bekijk zijn zijn talk: TED Tools for Life. Hij heeft ook een witte band (in pencak silat, de nationale zelf verdedigingskunst van Indonesia. De witten band is de hoogste bereikbaar band in Nederland.)

Marcel Peeters is gecertificeerd hypnotherapeut en oprichter van Mental fit. Hij specialiseert in het bouwen van energie met behulp van hypnose, ademhalingstechnieken en energetische bewegingen. Hij richt zich vooral op de doelgroep die te lang en te veel van zichzelf hebben gevraagd en toe zijn aan een ‘energy burst’. Bijvoorbeeld (zelfstandig) ondernemers of managers.  Marcel heeft meer dan 40 jaar ervaring in pencak silat, en is ook in bezit van de witte band.


Lead trainers

Howard Lettinga

howard@noblahblah.nl


* Elke training gaat alleen door wanneer er voldoende deelnemers zijn. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Eventuele vragen kun je sturen naar info@noblahblah.nl

€295,-
240min
Geen locatie beschikbaar
240min
Inschrijfformulier
Factuurgegevens
Data