Storytelling: Resonate

Er was eens… Een eenvoudige boerenjongen afkomstig van een verre planeet, die de Melkweg redde van een sinister keizerrijk. Een dominee die met zijn droom over burgerrechten en naastenliefde de mensheid in het hart raakte. Een computerbedrijf opgericht door een commercieel en een technisch genie, dat uitgroeide tot het meest waardevolle merk ooit.

 

Maak de reis van de verhalenverteller

Elke dag zit vol verhalen. Bij de ochtendkoffie, voor het slapen gaan, in een verkoopgesprek, tijdens een presentatie, of op Netflix. Verhalen zijn een extreem krachtige vorm van communicatie. Verhalen hebben oorlogen beslecht, religies bijeengehouden, visionaire ondernemers tot popsterren verheven. Verhalen zijn een magisch communicatiewapen voor jouw organisatie – en vooral voor jou.

Hoe werkt dat nou, dat veelbesproken storytelling? Hoe maak je een écht sterk verhaal? En hoe kun je dat slim en effectief overbrengen? Kortom, wil je je impact vergroten? Maak dan de reis van de verhalenverteller.

In deze training word je ondergedompeld in inspiratie. Je leert hoe verhalen in elkaar zitten. Je gaat aan de slag met story design om verhalen te ontwerpen die bruikbaar zijn voor diverse communicatiekanalen, met de focus op presentaties. Kortom, we gaan inspireren, creëren én presenteren.

Storytelling omvat twee trainingsmodules van elk een dagdeel. In de module Create maak je kennis met de beginselen van storytelling en ga je hiermee praktisch aan de slag. De module Resonate voorziet in theoretische en praktische verdieping en toepassing. Beide modules zitten uiteraard vol met aansprekende voorbeelden, oefeningen en handige tips en trucs. De vermelde prijs is per module per persoon.

Tip 1: Wil je maximaal effect? Volg beide Storytelling modules en profiteer van de bundelprijs: geen € 590,- maar € 500,-!

Tip 2: Je stories versterken met purpose en passie? Doe een WHY Discovery.  

 

Voor wie?

Je geeft leiding aan een bedrijf, afdeling of projectteam, of bent als ondernemer op zoek naar meer onderscheidend vermogen. Je wilt je persoonlijke effectiviteit en communicatievaardigheden versterken. In je werk heb je te maken met het beïnvloeden van klanten, leveranciers, pers of andere doelgroepen. Je wilt concepten overtuigend kunnen overbrengen. Al met al creëer je heel wat content, bijvoorbeeld voor e-mails, offertes, sociale media, marketingcampagnes of presentaties. Je beseft dat goede verhalen onmisbaar zijn in je werk.

Deze training is interessant voor onder meer communicatieprofessionals, marketeers, consultants, accountmanagers, HR-professionals, technici, ondernemers/zzp’ers en leidinggevenden.

 

Wat gaan we doen?

De groep is 4 tot maximaal 10 deelnemers groot. Klein genoeg om elkaar te leren kennen en vertrouwen te krijgen, groot genoeg om voor een groep te presenteren. Na een inventieve voorstelronde maken we een vogelvlucht over basisprincipes van storytelling. Hierna gaan we inhoudelijk dieper naar narratieve psychologie, retoriek en presentatietechnieken. Je gaat de opgedane kennis omzetten in kunde via het ontwikkelen van een verhaal met campagne voor een zelfgekozen communicatie-uitdaging. Dit mag je presenteren aan de groep en gaan we samen evalueren.

 

Wat is het resultaat?

  • Je hebt inzicht in narratieve concepten, verhaalstructuur en verteltechnieken
  • Je hebt inspiratie gezocht en gevonden om een zelfgekozen verhaal op te zetten
  • Je hebt (een deel van) een eigen verhaal/pitch/presentatie geoefend en directe feedback ontvangen
  • Je hebt inzicht in hoe je verhalen kunt inzetten in de communicatiemix
  • Je kunt aan de slag met het toepassen van verhaalkunde in je dagelijkse werkpraktijk

 

Er was eens…

Een toekomst waarvan jij de geschiedenis had geschreven.

 


Lead trainers

Mark Hoogewerf

mark@noblahblah.nl


* Elke training gaat alleen door wanneer er voldoende deelnemers zijn. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Eventuele vragen kun je sturen naar info@noblahblah.nl

€295,-
240min
Geen locatie beschikbaar
240min
Inschrijfformulier
Factuurgegevens
Data